Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 320.000€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !!!

  

ΠΗΓΗ  :  ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΔΕΗ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 320.000€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !! ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ&ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΙΤΛΟ MBA ΣΤΟ Golden Boy !!!

[ … με το ΦΕΚ αρ. φ. 169 07/08/1950, Περί ιδρύσεως δημοσίας επιχειρήσεως ηλεκτρισμού, συστήθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. , Η σύσταση της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950, συνιστά πράξη εθνικοποίησης της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θεωρήθηκε πλέον υπηρεσία κοινής ωφέλειας… ]

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019 ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ golden boy ΣΤΗ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ “ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ” ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ “ΔΗΜΟΣΙΑ” ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΗΧΑΝΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ … Ούτε τα προσχήματα. ΔΕΗ: Σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη το 10% της ΔΕΗ

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3292929364361271&id=100009327186416

[ Μυστήριο καλύπτει τα πραγματικά τυπικά προσόντα του νέου διοικητή της ΔΕΗ, καθώς ο κ. Γιώργος Στάσσης, που προτάθηκε από το Υπερταμείο ως νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρουσιαζόταν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως στέλεχος που κατέχει τον επίζηλο τίτλο MBA (Master in Business Administration), αλλά ο ίδιος δεν έχει περιλάβει τέτοιο τίτλο στο βιογραφικό του! ]

Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ 10% ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΔΕΗ. Στην Αυστραλιανή πολυεθνική Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ για 2,1δις… ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ !!

…………………………………

«Ξεφούσκωσε» το βιογραφικό του νέου διοικητή της ΔΕΗ

Λίγα 24ωρα πριν τη γενική συνέλευση των μετόχων η ίδια η ΔΕΗ «έσβησε» από το βιογραφικό του το master Διοίκησης Επιχειρήσεων

Με τον κορυφαίο ακαδημαϊκό τίτλο για τα στελέχη επιχειρήσεων «φούσκωσε» το βιογραφικό του υποψηφίου διοικητή της ΔΕΗ, αλλά η λαθροχειρία, την οποία αποκάλυψε το Σin, δεν κράτησε για πολύ: η ΔΕΗ διευκρινίζει στους μετόχους της ότι ο Γεώργιος Στάσσης δεν διαθέτει τίτλο master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Λίγα 24ωρα πριν τη γενική συνέλευση των μετόχων, όπου πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι η έγκριση του διορισμού νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, η ΔΕΗ παρέσχε πρόσθετες εξηγήσεις προς τους μετόχους σχετικά με την πρόταση του Υπερταμείου για την τοποθέτηση του κ. Στάσση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Από το σύντομο βιογραφικό του κ. Στάσση, που παραθέτει η ΔΕΗ σε αυτό το κείμενο επεξηγήσεων έχει… εξαφανισθεί το σημαντικότερο τυπικό προσόν του υποψηφίου διευθύνοντος συμβούλου, το οποίο αναφερόταν στο βιογραφικό που είχε διανεμηθεί αρχικά από το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: το MBA.

Ειδικότερα, στις επεξηγήσεις του θέματος της συνέλευσης αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) ενημέρωσε τη ΔΕΗ Α.Ε. ότι για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προτείνει τον κ. Γεώργιο Στάσση.

O κ. Γεώργιος Στάσσης εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power υπεύθυνος για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής έως το 2015.

Από το 2016 έως το 2019 κατείχε τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στη Εnel Romania SrL. τη μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας στη Ρουμανία.

Διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στη αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

O κ. Στάσσης έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και μεταπτυχιακές σπουδές σε Management in Construction και Δομοστατική από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει Executive Courses στο Harvard Business School και Elis Academy».

Αντίθετα, στο αρχικό, «φουσκωμένο» βιογραφικό αναφερόταν ότι «ο κ. Στάσσης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος MBA στο Construction Management».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε το Σin, ο ίδιος ο κ. Στάσσης, στο βιογραφικό που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης στελεχών, Linkedin, δεν έκανε αναφορά σε τίτλο MBA, γεγονός που είχε δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για την «προσθήκη» του επίζηλου ακαδημαϊκού τίτλου στο βιογραφικό που διανεμήθηκε μέσω του ΑΠΕ.

Το MBA δεν είναι ένας απλός τίτλος που χορηγείται σε όποιον ολοκληρώσει κάποιο κύκλο σπουδών, αλλά ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη με εμπειρία σε ανώτερες θέσεις διοίκησης επιχειρήσεων. Όσα στελέχη κατέχουν αυτό τον τίτλο από ένα κορυφαίο ίδρυμα με διεθνή αναγνώριση, μάλιστα, έχουν ένα «διαβατήριο» για να προωθηθούν σε κορυφαίες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών.

Το ερώτημα, μετά τη διευκρίνιση από την ίδια την ΔΕΗ ότι ο κ. Στάσσης δεν διαθέτει MBA, είναι ποιος θέλησε να «φουσκώσει» το βιογραφικό του και για ποιο λόγο. Το Υπερταμείο, ως άμεσα εμπλεκόμενο στη διαδικασία επιλογής CEO, ή το υπουργείο Ανάπτυξης, που κίνησε τη διαδικασία αλλαγής διοίκησης στη ΔΕΗ;

Και γιατί κρίθηκε σκόπιμο να «εμπλουτισθεί» το βιογραφικό του κ. Στάσση; Μήπως επειδή και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι για την επιλογή του φοβήθηκαν ότι είναι ένα υπερβολικά «ελαφρύ» βιογραφικό για έναν άνθρωπο που θα κληθεί να διοικήσει τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας σε συνθήκες κρίσης;

Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση, πάντως, ότι οι αρμόδιοι για την τοποθέτηση του κ. Στάσση στην ΔΕΗ άφησαν για 20 ημέρες να διακινείται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ένα βιογραφικό που «χαρίζει» στον υποψήφιο CEO το σημαντικότερο ακαδημαϊκό τίτλο για στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς να γίνει μια επανορθωτική ανακοίνωση ακόμη και μετά το δημοσίευμα του Σin, για να «διορθωθεί» τελικά το βιογραφικό από την ίδια την ΔΕΗ, μόλις λίγα 24ωρα πριν τη γενική συνέλευση για την έγκριση της τοποθέτησης.

ΠΗΓΗ

Προτείνουμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια